www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz

Dj Ates Forume Biz - EFSANE FAN
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İletişimİletişim  

Paylaş | 
 

 Balık Çorbası (6 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Dj_q0kta$
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
avatar

Cinsiyet : Erkek

Lakap : KarizmaCıq

Nerden : ßolu

Yaş : 27

Kayıt Tarihi : 17/05/09

Mesaj Sayısı : 513

Hobi : Bilgisayar & Donanım La uğraşmak

Rep Sistemi : 694

MesajKonu: Balık Çorbası (6 Kişilik)   Ptsi Mayıs 18 2009, 13:51

MALZEMELER
500 gr. Levrek
500 gr. Dil Balığı
500 gr. Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz


HAZIRLANIŞI
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.bozkurt14bolu.azbuz.com
 
Balık Çorbası (6 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.arabeskrap.gen.tr :: Diger Bölüm :: KızLar BoLümü :: yemeK TarifLeRi-
Buraya geçin: